Zlaté brambory
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 l brambor - oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- chilli
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky garam masaly
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1/2 dl arašídů nebo mandlí
- 1/4 l jogurtu bílého
- sekaná petrželka
Brambory můžete vařit, smažit nebo péct v troubě.
Smažené: brambory osmažte ve velké vrstvě ghí nebo oleje, udělejte čóns z kmínu, chilli, zázvoru a koriandru, smíchejte s bramborami. Ostatní přísady smíchejte zvlášť a nalijte na brambory a promíchejte.
Pečené: brambory pečte v troubě na plechu s 1/2 másla, kmínem, koriandrem, kurkumou, garam masalou a pepřem. Každých 30 minut zamíchejte a zkontrolujte. Zbývající přísady smíchejte a nalijte na upečené brambory. POZOR - brambory nesmí být příliš horké, jinak se jogurt srazí.
Vařené: brambory vařte s kukrumou, slijte. Jinak je postup stejný jako u smažených brambor.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.