Zeleninové calzone
22.11.2005 - Redakce Babinet
Těsto:
- 450 g hrubé mouky
- 2 lžičky sušených kvasnic
- 1 lžička moučkového cukru
- 1,5 dl zeleninového vývaru
- 1,5 dl rajského protlaku
- 1 vejce
Náplň:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 nasekané cibule
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 2 lžíce nakrájených konzervových rajčat
- 100 g pokrájeného špenátu
- 3 lžíce konzervové cukrové kukuřice
- 25 g zelených fazolek, rozkrájených na třetiny
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce nasekaného oregana
- 50 g mozzarelly pokrájené na plátky
- sůl
- pepř
Mouku dejte do mísy, přidejte kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujte těsto. Zpracovávejte těsto na pomoučeném vále asi 10 minut, pak ho vlože do olejem vymazané mísy a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu. Na pánvi ořejte olej a smažte cibuli 2-3 minuty. Vmíchejte česnek, rajčata, špenát, kukuřici a vařte 3-4 minuty. Přidejte rajský protlak a oregano, podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte vykynuté těsto na 4 díly a z každého z nich vyváletje na vále oválnou plácku o průměru 18 cm. Na polovinu každé placky dejte jednu čtvrtinu náplně a navrch položte sýr. Placky přeložte a okraje stlačte k sobě pomocí vidličky. Potřete ušlehaným vejcem. Položte calzonu na lehce vymazaný plech a pečte v předehřáté troubě při 220 stupních C asi 25-30 minut. Těsto trošku nakyne a zezlátne. Podávejte teplé.
Tip: Calzone můžete připravit i dopředu, zmrazit a podávat rozmrazené k různým příležitostem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.