Kičrí I.
18.11.2005 - Redakce Babinet
- 3 dl mung dálu nebo žlutého loupaného hrachu - namočit přes noc
- 3 dl rýže
- 1,5 l zeleniny
- 1 l vody
- ghí nebo olej
- 2 lžičky kmínu
- 1-2 chilli papričky
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička asafoetidy (pokud máte)
- 1 lžička fenyklu
- 2 lžička kukrumy
- čerstvá petrželová nať
- citron nebo jogurt
V menším hrnci vařte hrách nebo dál v menším množství osolené vody, kterou můžete průběžně dolévat. Ve větším hrnci, raději se silnějším dnem, připravte čóns a poduste na něm zeleninu. Zalijte vodou a uveďte do varu. Když se voda vaří, přisypte promytou rýži a vařte asi 20 minut, dokud není rýže i zelenina měkká. Občas zamíchejte. Potom přidejte doměkka uvařený hrách s vodou a za stálého míchání vařte asi 10 minut, až bude mít kičrí kašovitou hustotu, nakonec přidejte petrželku. Podávejte s citronem a jogurtem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.