Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Lišky na paprice

Lišky na paprice

31.7.2006 - Redakce Babinet

  • asi 500 g lišek
  • 1 cibule
  • 1/4 l kysané smetany
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • 1 lžíce papriky
  • sůl
  • trocha octa
  • 2 lžíce másla
Nakrájené lišky nejdříve krátce poduste v malém množství vody. Va kastrolu na tuku zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte papriku, lišky, sůl, kmín a chvíli restujte. Pak do kastrolu přilijte hovězí vývar, přikryjte poklicí a duste tak dlouho, dokud lišky nezměknou. Ke konci dušení rozmíchejte v hrnečku mouku se smetanou a lišky zalijte. Rychle promíchejte, aby se nevytvořily hrudky a nechte 15 minut povařit. Nakonec dochuťte octem a solí. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.