- 4 lilky
- sůl
- mletý pepř
- 6 lžic oleje
- 30 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g mletého vepřového masa
- 100 g šunky
- 50 g slaniny
- 100 g vařené rýže
- 1 lžíce sekané petrželky
- 4 lžíce strouhaného čedaru
- 0,3 l rajské omáčky
- máslo na vymaštění
- špetka bazalky
Oprané lilky rozpůlíme podélně a na 3 lžících oleje opečeme v horké troubě 5-7 minut. Z lilků opatrně vydlabeme dužninu. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, mleté vepřové maso, drobně nakrájenou šunku a slaninu, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a krátce opečeme. Dužninu z lilků usekáme, přidáme k mletému masu a podusíme asi 10 minut. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout. Potom přimícháme vařenou rýži, sekanou petrželku, 2 lžíce strouhaného sýra a vše spojíme trochou rajské omáčky. Dobře promíchanou směsí naplníme vydlabané lilky a klademe je do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Takto upravené lilky podlijeme zbytkem rajské omáčky, posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapékáme v horké troubě 20 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.