- 750 g větších jablek
- 3/8 litru bílého vína
- 2 lžíce cukru
- citrónová šťáva
- skořice
- 1/8 litru smetany
- vanilkový cukr
Omytá jablka i se slupkou zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm. Víno, cukr, citrónovou šťávu a skořici svaříme, do nálevu vložíme jablka a dusíme na mírném ohni 3-4 minuty. Za tuto dobu by mělo ovoce tekutinu z větší části natáhnout. Nádobu ponoříme nejprve do studené vody a pak dáme na půl hodiny do chladničky. Servírujeme s ušlehanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Můžeme přizdobit ještě sekanými oříšky a strouhanou čokoládou. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.