Křupavé zlatavé těsto, které v sobě skrývá šťavnaté párečky. Milují je děti i dospělí, není téměř nikdo, kdo by jim odolal a ze stolu mizí závratnou rychlostí. Rychlá příprava z dostupných surovin, úspěch vždy zaručen. Vhodné pro každou příležitost, ať už chystáte rodinnou večeři, hledáte chutný předkrm na party či jako svačina do školy či do práce, vždy budou mít úspěch. Pokud talíř také dozdobíte nějakou tou zeleninou, tak už nic nebude bránit skvělé pohodě a spokojeným úsměvům.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- listové těsto
- minipárečky (případně klasické tenké)
- vejce
- sezam, kmín, hrubou sůl
Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku a nakrájímě z něj stejnoměrné proužky. Vezmeme si mini párečky (případně klasické tenké párky, které rozkrájíme na přiměřenou velikost) a každý takto připravený páreček omotáme proužkem listové těsta (klademe přes sebe, tvoříme takovou kremroli).
Položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme například sezamem či hrubozrnou solí.
Pečeme v hodně vyhřáté troubě do zezlátnutí listového těsta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.