Asi 50 kousků: 270 g moučkového cukru, 3 bílky, 1 lžíce skořice, strouhaná kůra z půlky citronu, 1 lžička citronové šťávy, 50 g kandované citronové kůry, 50 g kandované pomerančové kůry, 270 g mletých mandlí
50 oplatek na pečení o průměru 4 cmMoučkový cukr a bílky dáme do mísy. Ručním mixérem s metlou vyšleháme na nejvyšší stupeň, až vznikne hustá pěna.
Skořici, citronovou kůru a šťávu, kandovanou kůru a mandle vmícháme pečlivě do bílkové hmoty.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Plech vyložíme oplatkami. Na každý oplatek dáme necelou lžíci těsta. Pečeme asi 20 minut.
Těsto můžeme natřít i na velké oplatky a po upečení a vychladnutí pilovým nožem nakrájet.
Eliščiny perníčky
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Máte rádi kefír či podmáslí? Připravte si z nich skvělé nadýchané palačinky
- Čarujeme s mletým masem v kuchyni. Připravte si efektivní pštrosí vejce
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Kouzlo Orientu aneb jak si doma snadno připravit vegetariánský Falafel
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.