Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Ovocné tolary

Ovocné tolary

30.11.2005 - Redakce Babinet

na 70 kusů:

  • 125 g měkkého másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • kůra nastrouhané z půlky citronu
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 150 g mouky
  • 70 g mletých lískových oříšků
  • 100 g kandovaného ovoce
Poleva:
  • 150 g moučkového cukru
  • 3-4 lžíce citronové šťávy
Tuk ušleháme na pěnu, přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl a vejce. Vše ušleháme na světlý krém. Vařečkou vmícháme mouku, ořechy a ovoce. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Z těsta děláme dvěma lžičkami na připravený plech hromádky velikosti vlašských ořechů a přitom mezi nimi necháváme mezery 2-3cm. Ovocné tolary pečeme v troubě 18 minut dozlatova. Potom je necháme vychladnout. Na polevu rozmícháme moučkový cukr s takovým množstvím citronové šťávy, až vznikne hustá tekutina, kterou placičky potíráme a necháme zaschnout.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz