- 12 velkých zralých rajčat
- 8 rozsekaných šalotek
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
- dvě špetky mletého pepře
- dobromysli a tymiánu
- 2 lžičky strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
- šťáva z 1 citronu
- 125 ml smetany ke šlehání
- dvě špetky kari koření
- nasekaná petrželka
Rajčata oloupejte a hrubším sítem propasírujte. Přidejte k nim šalotku, cukr, sůl, mletý pepř, ostatní koření i s citronovou šťávou a postavte alespoň na 2 hodiny do chladničky. Polévku podávejte dobře vychlazenou v polévkových talířích, do každé porce vložte 1 lžíci šlehané smetany okořeněné kari kořením a solí. Víte, že poznat kvalitní zralé rajče lze snadno podle vůně?
Přečtěte si článek Rajské mámení.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.