Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Košt kysaného zelá

Košt kysaného zelá

12.3.2007 - Redakce Babinet

Kuriózní akce se můžete o víkendu zúčastnit na malebném úpatí Bílých Karpat, ve Velké nad Veličkou. Organizátoři zde na sobotu 17. března 2007 chystají už osmý ročník Koštu kysaného zelá, tentokrát za podpory společnosti Hamé a.s.Koštu se můžou zúčastnit všichni ti, kteří mají doma naložené kysané zelí a chtějí jeho kvalitu poměřit s konkurencí. Ani jako návštěvníci nebudete o zážitek ochuzeni. Každý příchozí se automaticky stane porotcem. Hodnotit se bude vzhled, vůně a chuť zelí. Minulý rok se sešlo 95 vzorků, o zelí tedy skutečně nebude nouze. Raritou, která se každým rokem opakuje je kysané zelí z červeného zelí. I letos bude košt doplněn soutěží, tentokrát s tématem "Nejzvláštnější recept z kysaného zelá". Každý zájemce může zaslat vlastní vzorek v balení sklo TO 735 i s receptem na adresu: Jagošova restaurace, Velká nad Veličkou a to do 16. března 22:00 hod. Samotný košt zelí proběhne 17. března od 12:30 v Jagošově restauraci. Po 17. hodině dojde k vyhlášení výsledků, následovat bude volná zábava s tombolou. K tanci a poslechu zahraje Cimbálová muzika Jana Miškeříka. A my přidáváme naši kysanou specialitu:

  • Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky /porce pro 4 osoby/
  • 1 sáček kysaného bílého zelí, 1 velký pomeranč, 1 jablko (nejlépe Golden Delicious), dýňová semínka, tekutý med Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky Z kysaného zelí vymačkejte šťávu a zelí dejte do salátové mísy, přidejte oloupaný a na kousky nakrájený pomeranč a na kostičky nakrájené jablko. Přisypte hrst dýňových semínek. Promíchejte. Podávejte na talíři polité dvěma lžičkami tekutého medu.  

    Vaše názory

    Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

    Další recepty

    Náš tip
    • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz