Již potřetí se na akci Svátky jara v Českém centru v Paříži představila vína, která hodnotili přední soméliéři Francie a Pařížské sekce someliérů. Na 50 vzorků vín českých a moravských vinařů se ve středu 22.3.2006 prezentovalo společně s upoutávkou na projekt Austerlitz s důrazem na každoročně pořádanou historickou rekonstrukci Bitvy u Slavkova.Do soutěže se přihlásila desítka společností - První znojemská vinařská, Stapleton - Springer, Livi, Znovín Znojmo, Nové vinařství, Víno Marcinčák, Bohemia Sekt, Merlot dOr, ZD Sedlec, Soare Sekt a Víno Valtice CZ. Hodnotící porotě předsedal Jean-Michel Deluc, prezident Asociace sommeliérů Ile de France, dalšími porotci pak byli nejlepší sommeliér Francie roku 2004 Dominique Laporte, hlavní sommeliér vyhlášené pařížské restaurace Taillevent Manuel Peyrondet a za Českou republiku Martin Pastyřík, prezident Asociace sommeliérů ČR. Ve večerních hodinách proběhla prezentace Projektu Austerlitz, představení Moravských vinařských stezek a slavnostní vyhlášení výsledků spojené s ochutnávkou jihomoravských vín a specialit za přítomnosti zástupců významných francouzských médií. Pařížské publikum oceňuje přítomnost moravských vinařů v Českém centru, protože je baví objevovat nové gastronomické skvosty a moravská i česká vína si našla své příznivce i zde. Výsledky soutěže: V kategorii sektů vyhrála Chardonnet Mucha společnosti Soare Sekt, v kategorii suchá bílá vína zvítězilo Neuburské panenské pozdní sběr ročník 2004 společnosti První znojemská vinařská, Znojmo. v kategorii bílá sladká vína vyhrálo Veltlínské zelené ledové víno, ročník 2003, společnosti Znovín Znojmo, v kategorii červená suchá vína zvítězila Frankovka pozdní sběr 2004, Livi spol. s.r.o. Dubňany, v kategorii červená sladká vína vyhrála Frankovka slámové 2003, Víno Marcinčák. Absolutním vítězem soutěže se stalo Veltlínské zelené ledové 2003 spol Znovín Znojmo. Všichni členové poroty vytrvali dlouho po soutěži v živé debatě a degustaci a pochvalně se vyjádřili o vinařství v ČR.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Perfektní večeře do hodiny: Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
- Perníčky jako symbol tradičních Vánoc a rodinných tradic
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.