Pokud nefandíte sněhovým pusinkám, nebo bílkovým omeletám, visí v tom případě otazník i nad vaječnými bílky. Do těst většinou přidáváme pouze žloutky a než se nadějeme, hrnek s bílky je plný. Co tedy s nimi? Vylít je a zlikvidovat? V žádném případě. Nejen, že plýtvání je nerozumná věc, ale zbavili byste se suroviny, která je ohromně blahodárná pro vaši pleť. Věřte, že bílky vám ještě poslouží naprosto geniálním způsobem a se stoprocentně zaručeným účinkem. Úžasné je i to, že vám větší množství bílků v lednici vydrží a můžete zkrášlující proceduru provádět opakovaně.
foto / Freepik
Pryč s černými tečkami
V minulosti jsme se v souvislosti s vánočním pečením bílky již zabývali. Míchali jsme pomazánky, nebo jsme bílky šoupli do mrazáku. Letos bude řeč o kráse. Konkrétně o pleti bez černých teček, se kterými si často už nevíme rady.
Když se projdete drogerií, můžete si všimnout, že slupovací masky proti černým tečkám patří k nejdražším produktům. Některé skutečně fungují dobře, ale jiné jsou jen vyhozenými penězi. Díky bílkům, které teď po pečení leží ve vaší lednici, si takovou slupovací masku můžete připravit i v pohodlí domova a za zlomek ceny. Už po jediném použití této masky se dostaví výsledek. Ihned po sloupnutí sami na ubrousku uvidíte, kolika nečistot a černých teček jste se jedinou aplikací zbavili. Bílková slupovací maska funguje opravdu stoprocentně a výsledek vás mile překvapí. Pleť je hebká, září a po černých tečkách není ani památky.
K výrobě slupovací masky budete potřebovat:
- Bílky
- Ubrousky
- Nůžky
Jak budete se slupovací maskou postupovat:
- Bílky, které se chladí v lednici, si před aplikací masky vytáhneme o něco dřív, aby nebyly úplně studené
- Pleť si nejdříve omyjeme vodou a vysušíme ručníkem
- Nanečisto si přiložíme k obličeji ubrousky a vystřihneme si nůžkami otvory na oči, nos a ústa
- A teď začneme aplikovat masku. Nejdřív si prsty naneseme na obličej bílky. Nemusíme nanášet zbytečně velké množství, pleť potřebujeme spíše navlhčit. Než na velké množství se soustřeďte spíše na to, aby byly bílky všude. Vynechejte pouze okolí kolem očí a ústa
- Teď přiložíme na obličej připravené ubrousky
- A nakonec na ubrouskovou masku znovu aplikujeme bílky. Teď už můžeme nanášet ve větším množství
- Masku nechte působit patnáct, až třicet minut. Nelekejte se toho, že během působení maska ztvrdne. Přesně takto je to v pořádku
- Po uplynutí doby masku sloupněte. Vše jde téměř jedním tahem a žádné zbytky ubrousku na obličeji nezůstávají
- Nakonec obličej omyjte teplou vodou, osušte a naneste krém
napsala Bára Klímová
zdroj: redakce, https://www.kupi.cz/magazin/clanek/11566-5-tipu-co-s-bilky-ktere-zbyly-z-peceni-zuzitkujte-je-na-sladke-a-slane-dobroty-ci-slupovaci-masku
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.