Story: Když odcházím z pracovního focení na balkoně v jedné ruce svírajíc horký talíř a v druhé fotoaparát, už mi nezbývá končetina na zasunutí "protimuší sítě", kterou máme ve dveřích. Sotva udělám krok směrem do kuchyně, už nevím, že jsem se chtěla vrátit a síť zasunout. Mouchy si mé výtvory tak oblíbily, že vždycky vyšlou nějakou pěkně vypasenou na obhlídku. Michal mě pak pravidelně zprdne: "Zase sem pouštíš muchy!" a skrývajíc v sobě lovecké sklony začne tlusťošku honit a plácat tiskovinou, kterou zrovna uvidí na stole. Jednou lapl v zápalu boje můj oblíbený časopis Apetit a na mé prosby, ať si vezme jinou zbraň, jen suše poznamenal: "Tys ji sem pustila, zemře tedy tvým Apetitem."
pro 4 osoby / příprava 15 min.
400 g čerstvého špenátu
200 g zakysané smetany
200 ml zeleninového vývaru
40 g sýra typu čedar
10 lístků bazalky
sůl
Špenát properte, okapejte, zalijte vývarem a duste 5 minut.
Vše rozmixujte se zakysanou smetanou, bazalkou a solí do hladkého krému.
Důkladně znovu prohřejte, nalijte do misek a do každé dejte kopeček strouhaného sýra.
Dobrou chuť!
Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si špenát", více informací na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.