Letošní Den zdraví Světové zdravotnické organizace je věnován bezpečnosti potravin. Heslem pro 7. duben 2015 je From farm to plate: make food (Bezpečné potraviny z farmy až na stůl).
Nebezpečné potraviny mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami. Při příležitosti dnešního Světového dne zdraví s mottem "Bezpečné potraviny dělá celá cesta z farmy na talíř" to novinářům řekla ředitelka české kanceláře Světové zdravotnické organizace (WHO) Alena Šteflová....celý text, včetně rozhovorů, naleznete ZDE
Bezpečné potraviny z farmy na stůl
Další z magazínu
-
Rh faktor v těhotenství: Co se může stát, když si krev nesedne
foto / Freepik Pokud má nastávající maminka negativní Rh faktor a její dítě...
-
Oslabený organizmus, stres i časté nemoci. Jak se stravovat, když vašemu tělu chybí vitaminy
foto / Freepik Dostatečný přísun vitamínů hraje velmi důležitou úlohu při udržování...
-
Proč děti mladší 15 let trpí špatným držením těla, bolestmi zad a skoliózou, vysvětluje fyzioterapeut
fyzioterapeut Mgr. Alfréd Heckel / se svolením Nemocnice AGEL Proč je zdravý pohyb nezbytnou součástí...
-
Znaménka krásy je třeba je hlídat. Ne vždy dělají radost a jsou neškodná
foto / Freepik Velké množství pih, tmavé skvrny nebo vystouplá mateřská znaménka – za...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.