Horké a slunečné dny jsou tady. A k nim prostě patří pořádná grilovačka! Láďa Grileman z Kosteleckých uzenin společně s celebritou české gastronomie Romanem Vaňkem chtějí z Čechů udělat krále grilu. Láďa dodá kvalitní maso a potřebné ingredience, Roman vysvětlí a ukáže, jak udělat ty nejlepší burgery, se kterými při grilovačce budete před svými přáteli za „kinga“.
Pro letošní grilovací sezónu se Kostelecké uzeniny rozhodly představit novinku, která má přinést svěží vítr na grily českých domácností. „Konkrétně se jedná o burgery, které se v uplynulém roce staly velmi populární v české gastronomii a Kostelecké uzeniny by tento trend rády dostaly i na grily českých domácností,“ uvedl šéf marketingu Kosteleckých uzenin Jan Škrabánek.
„Po dlouhých diskuzích při mnoha gril párty jsem se svým přítelem Láďou Grilemanem dospěl k názoru, že nadešel čas nabídnout vám, milovníkům gastronomie, poklad v podobě tohoto vysoce kvalitního masa. Právě díky jeho kvalitě budete schopni jednoduše připravit kulinářský koncert vašim hostům v podobě legendárního burgeru Dvouručáku,“ prohlásil Roman Vaněk.
„Láďa je ztělesnění faktu, že grilování je o nadsázce, zábavě, lámání hranic. Ale také o odbornosti, profesionalitě a inspiraci. Proto jsme k Láďovi přizvali i Romana Vaňka,“ uvedl Škrabánek.
Hitem roku 2013 byla marinovaná žebra/ribsy – konkrétně produkty Los Žebros a Žebro Amerikámo. Samotné názvy výrobků naznačují určitou nadsázku, která ovšem do značné míry vystihuje, že grilování není jen o jídle, ale též o zábavě a sdílení společných zážitků.
Letos Kostelecké uzeniny přicházejí s „burgerovými“ novinkami. Jedná se o originál burger Dvouručák, jehož základem je kvalitní maso a správný způsob přípravy. Burgery pojmenované podle toho, že se vlezou leda do obou rukou, budou buď hovězí, nebo i vepřové. V balení kromě masa už bude i BBQ marináda.
De facto v jakémkoliv obchodním řetězci (Tesco, Billa, Globus, Makro, Albert, Kaufland, Interspar) prostě sáhněte po výrobku Ládi Grilemana a nemůžete udělat chybu.
„Pro zákazníky také plánujeme natočit instruktážní video, jak se správně dělá burger Dvouručák, a Roman Vaněk v něm bude vysvětlovat technologický postup a dávat tipy, rady a podobně, aby se z vás stal opravdu král grilu,“ dodal Škrabánek.
Kromě masa na Burgery nabízí Kostelecké uzeniny v grilovací produktové řadě Ládi Grilemana i další druhy masa, od marinovaných krkovic až po několik druhů grilovacích klobás. Žhavou novinkou letošního grilování bude klobása Goudovka větrem ošlehaná.
V období prázdnin se Láďa Grileman z Kosteleckých uzenin stane partnerem Kryštof Kempů, na kterých bude nabízet pochoutky z grilu a zájemce učit co nejlíp grilovat.
Vaše názory
Stará literatura nám popsala, že buněčné stěny propouští daleko více vápníku za přítomnosti citrátu sodného v krvi a to až do té míry, že králíci a nyní potvrzeno pravděpodobně ze stejné lékařské knihy, že i lidé, z toho mohou mít smrt. A2) Stejně stará a novější i nová literatura, zabývající se použitím citrátu sodného při skladování krve, transfůzích a čištění krve na umělé ledvině, se sice zabývá akutní ztrátou vápníku a hořčíku z krve, ale nezabývá se tím, kam ten hořčík a vápník z krve mizí. Její statistiky výslovně uvádějí, že kdo to přežije na ledvině, u koho se podařilo vybalancovat vylučování kalcia a hořčíku z krve, a zemřel až po procedůře, zemřel na následky jiné, spojené s jeho nemocí, a nikoliv na následky použití citrátu sodného při procedůře, a že je ta úmrtnost s odpuštěním kurevská, mluvíme o 50-70%. Je si však třeba také uvědomit, že jde o procedůru, která je používána v naprosto kritickém stavu pacienta a že bez ní by pacient zemřel naprosto určitě. Nicméně, tuto literaturu nelze použít jako argument sloužící k přesvědčování kohokoliv, že cistrát sodný je neškodný, protože je používán namísto Heparinu na umělé ledvině. Problémy jsou značné a to s obojím a nic lepšího asi není. Zatím tedy nezbývá, než se přidržet dostupného starého výzkumu. A ted Vanku rad
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.