Babinet.cz  /  Magazín  /  Aktivní život  /  Tip: Přijďte ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa na Foodparade

Tip: Přijďte ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa na Foodparade

5.9.2013 - redakce Babinet.cz

V krásných zahradách zámku Troja se tento víkend uskuteční již třetí ročník festivalu jídla a pití Foodparade. Jedním z vrcholů této prestižní přehlídky bude možnost vůbec poprvé ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa, Walu Forever Young. Na festivalu se budou prezentovat desítky restaurací a dodavatelů dobrého jídla a pití.

Koktejl Walu Forever Young představí jeho tvůrce Achim Šipl v rámci své barmanské show. Rodák z Bílého Potoka u Liberce a barman pražské restaurace Oblaca vytvořil drink speciálně pro mistrovství světa v přípravě nealkoholických nápojů Mattoni Grand Drink. Za fantastickou chutí koktejlu Walu Forever Young stojí vyvážená kombinace netradičních surovin, zejména pak papriky a rebarbory, která roste na zahradě babičky Achima Šipla. Koktejl bude možné ochutnat na stánku Mattoni. Tato minerální voda, která se stala nově partnerem festivalu, podporuje také kvalitní gastronomii a tak si návštěvníci budou moci k vybraným menu dopřát lahev Mattoni zdarma.

„Nejvíce se těším na reakce od návštěvníků, kteří poprvé ochutnají Walu Forever Young. I když před porotou složenou z odborníků z celého světa obstál na výbornou, přeci jenom cítím lehkou nervozitu,“ říká Achim Šipl. A jaká je jeho rada pro všechny, kteří si budou chtít namixování drinku sami vyzkoušet? „Hlavně neztrácejte trpělivost, u baru platí dvojnásob, že chybami se člověk učí. Ať už s mícháním máte zkušenosti, nebo jste začátečníkem, vždy jsou klíčem k úspěchu kvalitní suroviny a přesnost,“ dodává novopečený mistr světa. Podle Achima Šipla by se při přípravě koktejlů také rozhodně nemělo zapomínat na použití perlivé minerální vody, bublinky působící na jazyk totiž dokážou naplno rozvinout chuť drinku. Barman rád pracuje například právě s Mattonkou.

Vedle Achima Šipla se v kuchařských show představí třeba mág molekulární kuchyně Petr Koukolíček nebo známý šéfkuchař Martin Polačko. Vedle možnosti ochutnat degustační menu i pochoutky z pečlivě vybraných pražských restaurací jsou pro návštěvníky připravené kurzy vaření, besedy s odborníky a bohatý program pro děti.

Brány Trojského zámku budou otevřeny v sobotu od 11 do 21 hodin, v neděli pak od 11 do 20 hodin. Vstupenky na Foodparade je možné zakoupit na místě za 350 Kč nebo v předprodeji za 300 Kč. Po předložení platné vstupenky obdrží každý návštěvník akce 20 chefů. Chef je oficiálním platidlem na festivalu, 1 chef je za 10 Kč a na stáncích se s ním bude platit za degustační porce i pití. Chefy je také možné zakoupit kdykoliv během trvání Foodparade přímo v areálu. Bližší informace zjistíte na www.foodparade.cz.

A jaký je recept na koktejl Walu Forever Young?

  • 10 cl přírodní minerální vody Mattoni
  • 5 cl freshe z rebarbory
  • 0,5 cl freshe z červené papriky
  • 1 cl vanilkového sirupu bez cukru
  • 3 g ovocného čaje Cocolle č. 62
  • 1 cl datlového bio sirupu

Dekorace: prášek z lyofilizovaných malin, rebarbora, vlásky chilli, jedlé zlato, citron, lípie

Letošní ročník Mattoni Grand Drink se již potřetí konal pod hlavičkou mistrovství světa. Soutěž, která vedle nejnovějších trendů v mixologii propaguje i zdravý životní styl, vyvrcholila 18. srpna v Praze. Všechny soutěžní drinky, kromě důrazu na inovativní postupy, netradiční chutě a originální vzhled koktejlu, podléhají přísným pravidlům ohledně obsahu kalorií (maximálně 25 kcal na 100 ml) a vždy obsahují minerální vodu Mattoni, která se pro svou unikátní chuť stala vybranou vodou Světové barmanské asociace.


 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.