Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Značka Podravka uvádí na trh zcela novou řadu výrobků z rajčat

Značka Podravka uvádí na trh zcela novou řadu výrobků z rajčat

3.2.2013 - redakce Babinet.cz

Teplé středomořské slunce a pečlivě vybrané suroviny jsou zárukou výborné chuti a kvality nově uvedených produktů z rajčat značky Podravka. Jsou vhodné pro přípravu typických středomořských pokrmů, jako jsou polévky, omáčky na těstoviny nebo pizzu, avšak můžete je použít i do pokrmů s masem, rybami či mořskými plody. Skvěle se hodí i pro recepty mexické kuchyně. Rajčatové výrobky Podravka plně odpovídají trendům moderního vaření a zdravé výživy. Na trhu je dostanete v pěti podobách, a to od klasických loupaných rajčat přes pasírovaná až po například ochucená krájená rajčata s bazalkou a oreganem.

Něco málo o rajčatech

Rajčata jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek, a měla by proto být pravidelně zařazována do naší stravy. Mají vysoký obsah vlákniny, thiaminu, riboflavinu, niacinu, kyseliny pantotenové, železa, hořčíku, fosforu, mědi, kyseliny listové, draslíku a vitamínů A, C, B6. Díky nízkému obsahu nasycených mastných kyselin jsou rajčata prakticky bez cholesterolu. Navíc obsahují lykopen, silný antioxidant, který zabraňuje onemocnění srdce a cév, rakovině a stárnutí. Co říkáte, není na čase připravit si chutnou domácí polévku z krájených rajčat Podravka?

Rajčatové výrobky Podravka

Vyrábí se z těch nejkvalitnějších rajčat pěstovaných ve Středomoří pod širým nebem a na slunci. Rajčata se zpracovávají naprosto čerstvá ihned po sklizni, tudíž si stále zachovávají vysoký podíl zmíněných tělu prospěšných látek. Plody procházejí přísnou kvalitativní kontrolou. Žádný z rajčatových výrobků Podravka neobsahuje aromata ani přidané konzervační látky.

Zpestřit si svůj jídelníček můžete až pěti různými variantami, které bohaté portfolio Podravka rajčatových produktů nabízí:

Rajčata krájená 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.

Rajčata krájená s bazalkou a oreganem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.

Rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.

Rajčata loupaná celá 400 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.

Rajčata pasírovaná 500 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.

Všechny varianty krájených rajčat v tetrapaku jsou pro jednodušší manipulaci opatřeny systémem se snadným otevíráním (tzv. easy open).

Krájená a loupaná rajčata jsou dovážena z Itálie, země rajským jablkům zaslíbené, pasírovaná rajčata a rajčatový koncentrát z Chorvatska.

Rajčatové produkty Podravka dostanete od února ve vybraných maloobchodních řetězcích.

 

VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

Bruschetta s rajčaty

Velká ciabatta nebo francouzská bageta,

Podravka rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g,

sůl, pepř, olivový olej na opékání, parmezán, čerstvá bazalka.

Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájíme na 2cm silné plátky, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme asi 3 minuty z každé strany.

Během pečení si v misce smícháme Podravka krájená rajčata s olivovým olejem a česnekem s pepřem a solí. Směs pokládáme na opečené plátky ciabatty.

Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit hoblinkou parmezánu a lístkem bazalky.

 

Polévka z pečených rajčat

Podravka loupaná rajčata celá 400 g,

Podravka zeleninový bujón Natura 1 l,

1 ks cibule červené nakrájené na čtvrtiny,

1 palička česneku,

100 ml smetany 40%,

větvička tymiánu, olivový olej, petrželka, sůl, pepř, kostky opečeného bílého chleba.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Podravka loupaná rajčata, červenou cibuli, půlky palice česneku (neloupeme) a tymián rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme pod grilem 30 minut, až jsou měkké – téměř opálené. Z plechu odstraníme cibuli a česnek a dáme je stranou. Polovinu vývaru nalijeme na rajčata na plechu a vrátíme je do trouby na 10 minut.

Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme. Plech vyjmeme z trouby a odstraníme větvičky tymiánu.

Vývar s rajčaty přelijeme do mixéru. Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu, mírně ohřejeme a dochutíme. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře. Podáváme s opečeným pečivem.

Více na www.podravka.cz

 

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.