Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Máte rádi nedusivé buchty? Upečte si šlehačkovou bábovku, klasiku české kuchyně

Máte rádi nedusivé buchty? Upečte si šlehačkovou bábovku, klasiku české kuchyně

14.3.2024 - AndreaP.

Mezi nejčastěji pečené moučníky patří zcela jistě bábovka. Její příprava je jednoduchá a relativně rychlá, zvládne ji i začátečník v kuchyni. Receptů na ní je velké množství, často se dědí z generace na generaci. Je vhodná jak ke snídani, tak na svačinku do práce či do školy i k dopolední kávě či čaji. My si dnes ukážeme jednu z úplných klasik, a sice šlehačkovou. Je vláčná, nedusivá a nepotřebujete k ní moc surovin.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 4 vejce
  • 180 g pískového cukru
  • 1 šlehačka
  • 280 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • dle chuti rozinky

 

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušlehanéme tuhý sníh. Do něj pak postupně zašleháme cukr, žloutky, předem ušlehanou šlehačku a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, případně rozinky.

Nalijeme do vymazané formy na bábovku a v předem vyhřáté troubě  při 180 stupních upečeme do zlatova (provedeme test špejlí, pokud vytáhneme špejli suchou, je bábovka upečená).

Pokud chceme bábovku mramorovou, do části těsta přimícháme kakao.

Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz