Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahodné kuřecí játra pečená v troubé

Lahodné kuřecí játra pečená v troubé

10.2.2024 - AndreaP.

Vnitřnosti, v tomto případě játra, jsou tématem, které vzbuzují vášně, jelikož se strávníci opět dělí na dvě skupiny. Na ty, kteří játra milují a pak na ty druhé, kteří by to v životě nedali do pusy. Zkusme tedy polehoučku přesvědčit tu druhou (a dosti početnou skupinu), že to není až tak špatné, jak si myslí. A vybereme játra kuřecí. Ta totiž ze všech jater poskytnou ta nejjemnější a nejméně agresivní chuť. Z vitamínů obsahují především v tuku rozpustné Déčko a z minerálů zase železo a zinek. Co se týká prospěšnosti, přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Shrnuto a podtrženo: občas se sluší dát jim i přes případnou nevraživost aspoň malou šanci. Nebude vás to stát víc než pár minut a pár korun (ovšem nepočítám do toho přemlouvání nebo vyjednávání u stolu).

Na dnešní recept potřebujeme :

                                              (fotografie: freppik)

  • 400 g jater
  • 200 g slaniny
  • 4 vejce
  • 1 dl mléka
  • tvrdý sýr
  • petrželka (pažitka, řeřicha)
  • mletá paprika
  • sůl
  • mletý pepř

 

Tenké plátky slaniny rychle opečeme a dáme na dno zapékací mísy. Velmi rychle orestovaná játra položíme na slaninu. Rozšleháme vejce s mlékem, osolíme a ochutíme zeleným kořením. Zalejeme játra se slaninou. Můžeme přidat mletou papriku a strouhaný sýr. Necháme v troubě zapéci asi čtvrt hodiny. Dosolíme a opepříme. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky s oblohou

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz