Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Klasika v jiném kabátě? Jednoduché pečené plněné papriky ve vlastní šťávě

Klasika v jiném kabátě? Jednoduché pečené plněné papriky ve vlastní šťávě

28.1.2024 - AndreaP.

Klasiku v podobě plněných paprik v rajské omáčce zná každý. Je to tradiční pokrm mnoha kuchyní. Zkuste ale vynikající alternativu, a sice plněné pečené papriky ve vlastní šťávě. Přesný poměr surovin neuvádíme, jelikož se zde řídíme počtem osob a také velikostí paprik.  Základní pravidlo ale je to, že na půl kila mletého masa použijeme jeden sáček předvařené rýže.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • paprikové lusky dle počtu porcí
  • mleté maso
  • rýže - může být předvařená
  • vejce
  • cibule pokrájená na drobné kousky
  • česnek
  • sůl
  • mletý pepř
  • grilovací koření
  • kousek másla nebo sádla na pečení

Paprikové lusky umyjeme, osušíme. Odřízneme konec, ale nevyhazujeme. Vyčistíme vnitřek od semínek.

Mleté maso promícháme s vajíčkem, propláchnutou předvařenou rýží, cibulí pokrájeno u na drobno, česnekem a kořením.

Rukou namočenou ve studené vodě nabíráme směs mletého masa a naplníme jím paprikové lusky. Každý lusk uzavřeme odříznutým koncem.

Vložíme do pekáčku, přidáme kousek másla nebo sádla. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.  Pro zlepšení chuti můžeme na podlití použít trošku vývaru.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz