Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Mrkvové krůtí karbanátky s mrkví pečené v troubě

Mrkvové krůtí karbanátky s mrkví pečené v troubě

23.1.2024 - AndreaP.

Stále trochu opomíjené krůtí maso je skvělé nejen na vynikající pečínku nebo různé minutkové úpravy, ale můžete hravě využít i jeho mletou variantu a připravit z něj výtečné karbanátky. K jemné, a ne moc výrazné chuti masa skvěle ladí šťavnatá mrkev. Získáte tak zdravé jídlo.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 100 g očištěné nakrájené mrkve
  • 400 g mletého krůtího masa
  • 1 středně velké vejce
  • 50 g najemno namletých ovesných vloček
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sladké mleté papriky

 

Nejprve očistíme a najemno nastrouháme mrkev (ideálně rozsekat v mixéru). Stejně tak si připravíme ovesné vločky, které rozvěž rozemeleme.

Do mísy dáme mleté krůtí maso, přidáme mrkev, vejce, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti a promícháme. Postupně přidáváme vločky, a to do správné konzistence těsta.

Troubu rozehřejeme na teplotu 180 stupňů.

Z těsta vytvoříme karbanátky a vložíme je na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme zhruba 20 minut. Podáváme s různě upravenými brambory.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz