Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Díky malé fintě získáte křehkost, šťavnatost a skvělou chuť. Marinované kuřecí řízky

Díky malé fintě získáte křehkost, šťavnatost a skvělou chuť. Marinované kuřecí řízky

18.1.2024 - AndreaP.

Asi málokdo by odmítl šťavnatý smažený řízek. Jak ale docílit šťavnatosti u kuřecího masa, které je ve své podstatě značně suché? Je na to jednoduchá finta, maso musíte nechat marinovat. Získáte tím křehkost a právě onu šťavnatost. Cítíte tu vůni? Co více si jen přát? 

 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 1 Kyška
  • česnek  podle chuti
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • 4 kuřecí prsa
  • olej na  smažení
  • strouhanka na obalení

 

Maso trochu naklepeme,osolíme a naložíme  do marinády na 24 hodin. Marinádu připravíme tak, že do kyšky prolisujeme česnek a řádně promícháme. Marináda má za následek to, že díky kyšce řízky krásně zkřehnou, česnek jim pak dodá říz.

Poté na druhý den rovnou obalujeme ve strouhance, ale POZOR, strouhanku  nepřimačkávat, jen tak překulit z jedné strany na druhou. Obalené ihned smažíme.

PŘÍLOHA - brambory nebo bramborová kaše.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz