Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Červené zelí: Podzimní barva, chuť a zdraví na talíři

Červené zelí: Podzimní barva, chuť a zdraví na talíři

8.9.2023 - AndreaP.

Červené zelí  je zelenina plná barev, chutí a výživově cenných látek. Přestože může být považováno za méně obvyklou variantu zelí ve srovnání se svým "zeleným bratrem", jeho bohatá červená barva je jasným důkazem, že se jedná o něco mimořádného - však umíte si představit něco vhodnějšího k pečené kachně než právě červené zelí? Toto sytě červené zelí se stalo tradiční součástí mnoha kuchyní po celém světě a má co nabídnout všem. A jako oblíbená příloha je úplný základ.

(fotografie: Pixabay)

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 1 kg červeného zelí
  • 1/2 kg kyselejších jablek
  • 1 cibule
  • 2 hřebíčky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1 lžička horčičných semínek
  • 1/4 l jablečné šťávy

 

Zelí očistíme a jemně nakrouháme. Jablka zbavíme slupky a jaderníků a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a zapícháme do ní hřebíčky.

Rozehřejeme olej, dáme do něj zelí a jablka, cibuli, sůl a koření. Zalijeme jablečnou šťávou a dusíme pomalu asi 30 minut.

Podáváme s pečenými bramborami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip