Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Autorská módní přehlídka: Beáta Rajská - Cover Girl 2007

Autorská módní přehlídka: Beáta Rajská - Cover Girl 2007

Petra Svobodová

Přehlídka tvorby Beáty Rajské, která se uskutečnila ve více než pohodlném prostředí Top hotelu byla výjimečná v mnoha ohledech. Hlavně to ani nebyla klasická módní show, ale výhled na celý následující rok. Dalším plusem, v němž vynikala, byla už tradiční nositelnost a kombinovatelnost modelů neodmyslitelně spjatá s luxusem, který je vlastní všem dílům značky Beáta Rajská. Hlavním cílem průřezové kolekce Cover Girl 2007 se tak stala snaha ukázat, že každá žena se může stát dívkou z titulní strany. Ale nejdůležitějším pro eleganci předváděných modelů byla jedinečnost. Právě tu hledá tato módní značka u každé modelky a klade ji na nejvyšší příčky ženské krásy vůbec.

Kolekce byla rozdělena do devíti modelových řad, které sjednocují modely podle inspiračních témat. Autorka Beáta Rajská tentokrát nezdůvodňovala názvy jednotlivých složek, ale nechala jim jejich pracovní názvy.

Řada, otvírající tuto módní show je inspirována Karavanou. Modely se skládají ze sak a vlněných kabátů, které jsou dovedně kombinovány s kalhotami v jezdeckém stylu. Mezi barvami převažují módní odstíny hnědé, pískové a přírodní barvy vůbec. Tyto barvy jsou ostatně vlajkovými barvami celé následující zimní sezóny.

Další modelová řada nazvaná Jednoduše a sametová se skládala převážně z luxusních materiálů (samet a hedvábí). Název řady v tomto případě plně vystihuje její obsah, a samozřejmě nesmí chybět věčný puntík. Tentokrát v černo-bílé variaci. Celou sezónou se nese letošní módní hit – leginy (doporučuji kombinovat se sukní- tak je ztvárnila i samotná návrhářka) a hit budoucnosti balónová sukně, která opravdu nesluší každému.

Třetí řada Klidná extrovertka představuje klasickou a elegantní kombinaci černé s bílou. Zvláště věčné bílé košile s tmavými kalhotami nebo sukní (nejčastěji mírně nad kolena).

Ani barevné, proužkované a leopardí desény ovšem nevymřely. To dokazuje řada 79-tý, kombinující lesklou kůži i červený hedvábný šifon. Nádherné modely řady Basic sdružují opět nesmrtelnou černou, tentokráte se zlatými akcenty. Tyto vycházkové kostýmy jsou z měkké vlny.

Barevné tóny, zvláště pastelové modro-zelené i růžové se vyskytují v další módní sérii nazvané Aquamarine. Tvoří ji hedvábné a vzdušné sifony doplněné krajkou na jemných koktailových šatech. Sedmá modelová řada pracovně nazvaná Charitky je tvořena jemnými šifonovými variacemi, světlými i vrstvenými materiály v antickém stylu. Koktailové šaty jsou detailně dotvořeny zlatým zdobením.

Opravdu jedinečná je i řada Jedinečná. Tu tvoří malé večerní v tom nejluxusnějším provedení v tradičních barvách – hnědé, bílé a černé. Vyskytují se zde opět módní leginy a sporné balónové sukně. I tato modelová řada se velice blyští, modely proplétají zlaté akcenty.

V poslední řadě nazvané BHC dominují červená a přírodní odstíny hnědé a tmavě červené, opět z jemných šifonů. Je tvořena z velkolepých anticky laděných dlouhých večerních šatů. Součástí této řady byla i róba svatební s krajovým závojem splývajícím až na zem. Potěšením představit tyto šaty se ujala Michaela Salačová. Přesto bezpochyby největší hvězdou celé show (samozřejmě kromě samotné Beáty Rajské) byla Diana Kobzanové. Jíž večerní tmavě hnědé šaty byly vpravdě ušité na míru.

Není divu, že si tak výjimečnou kolekci kromě známých předvádějících modelek (nesmíme zapomenout také na Andreu Verešovou a Zuzanu Rosákovou) nenechala ujít celá řada známých osobností. Inspiraci z politického kolbiště přišla načerpat Pavla Topolánková. Zastoupena byla i liga moderátorů (za všechny Aleš Háma, Zdeněk Podhůrský) a zpěváků (Milan Drobný).

Beáta Rajská byla na závěr své přehlídky oceněna nádhernými a vpravdě obrovskými kyticemi. Ve svůj velký den se autorka objevila v ďábelsky rudých šatech z vlastní kolekce, kterými prozářila i závěrečný raut složený ze samých vybraných specialit. Já tam také byla, jedla, víno pila, ale hlavně se velmi dobře pobavila…

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz