Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jemná kuřecí roláda s nádivkou, která může být pokaždé jiná!

Jemná kuřecí roláda s nádivkou, která může být pokaždé jiná!

24.1.2023 - AndreaP.

Kuřecí maso je stále ve velké oblibě. Je to nejen z důvodu jeho relativně rychlé úpravy, ale také díky jeho jemné chuti a celkové dostupnosti. Jsou snad tisíce receptů na úpravu kuřecího, a tak i my si tady dneska jeden výborný recept ukážeme.  U nádivky účelově nepíšeme přesný poměr surovin, je to opravdu dle oka a chuti, každému jak vyhovuje a co má doma zrovna k dispozici. Nebojte se experimentovat, výsledná chuť pak bude pokaždé trošku jiná.

(fotografie: redakce)

Potřebujeme:

  • 1 kuře (případně kuřecí stehna)
  • grilovací koření
  • kmín
  • sůl

 

Na nádivku :

  • houska
  • uzenina
  • cibule
  • česnek
  • zelená petrželka
  • 2-3 vejce
  • 1 pomazánkové máslo

 

Vezmeme celé kuře a vykostíme jej. Pro ty, co mají s vykoštěním kuřete potíže, je tady varianta s kuřecími stehny, kdy u těchto jen odděláme kůži a nádivku poté napěchujeme pod tuto kůžičku. U vykoštěného kuřete pak nádivku lehce rozložíme na maso a srolujeme jako roládu. Zajistíme grilovacími jehlami, aby se nám roláda nerozjela. Dáme na pekáč, okořeníme grilovacím kořením, kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Nakrájíme na plátky, podáváme s brambory či bramborovou kaší.

Nádivka : housku, uzeninu nakrájíme na kostky, cibuli najemno, česnek prolisujeme. Pokud máme, přidáme zelenou petrželku, je výborná pak pro barvu v nádivce. Dle množství nádivky přidáme 2-3 vejce a celé pomazánkové máslo. Směs spojíme.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip