Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Marinované vepřové kotlety. Kontrast chutí a snadná příprava!

Marinované vepřové kotlety. Kontrast chutí a snadná příprava!

19.1.2023 - AndreaP.

Vepřová kotleta je velmi oblíbená nejen u nás, ale také v mnoha světových kuchyních a může se připravit podle velkého množství různých receptů. Velmi často mezi ně patří různé marinády. I my si dnes jednu z nich vyzkoušíme, kdy na jedné straně budete cítit pikantnost česneku a pepře a na straně druhé sladkost vyzrálé hrušky.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 750 g vepřových kotlet
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Marináda:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžíce tlučených hořčičných semínek
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 cibule
  • 1 velká loupaná hruška

 

Nejdříve připravíme kotlety: nasekáme je na porce, lehce naklepeme a osolíme.

Marinádu připravíme smícháním všech surovin v hluboké misce. Hrušku nakrájíme na kostky a přidáme nakonec.

Připravené kotlety vložíme do marinády a necháme odležet při pokojové teplotě asi 6 hodin.

Před přípravou pokrmu předehřejeme gril nebo troubu. Kotlety vyjmeme z marinády, osušíme je a potřeme olejem. Grilujeme nebo pečeme v troubě po obou stranách do zlatohněda.

Zbylou marinádu prohřejeme a podáváme zvlášť v misce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz