Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Nejžhavější módní trendy pro rok 2023

Nejžhavější módní trendy pro rok 2023

10.1.2023 - redakce Babinet.cz

Rok 2023 je tu, a tak nastal nejvyšší čas představit si nejzásadnější módní trendy, které ovládnou nadcházejících dvanáct měsíců. Na své si zaručeně přijdou milovníci denimu, lehké výstřednosti i hravých barev. 

foto / Freepik

Ať už je móda vaším koníčkem, nebo se naopak tím, co se aktuálně nosí, příliš neřídíte, rozhodně není od věci vědět, co si pro nás módní návrháři letos připravili. Rozhodně totiž je na co se těšit. Co se tedy bude během jara a léta 2023 nejvíce nosit? 

Nízký pas

Není žádným překvapením, že se poslední dobou vracejí na scénu kousky, které se nosily již před řadou let. A jedním takovým trendem, který bude letos opět slavit svůj velký comeback, jsou bokové kalhoty. Ty bylo v nabídce módních domů možné vidět již vloni, letos však jejich popularita ještě více poroste. 

Denim od hlavy až k patě

Již dříve jsme vás informovali o tom, že 2023 bude rokem denimu. Připravte se tedy na to, že džínové kousky budou skutečně všude. Nosit se budou zejména džínové sukně, džínové kalhoty, džínové košile, džínové bundy, džínové kabáty, ale dokonce i džínové kabelky nebo džínové kozačky. 

zdroj: ZOOT / Modré široké džíny Noisy May Amanda, 1149 Kč, halenka Mango, 449 Kč

Průsvitné materiály

Pokud je řeč o materiálech, opomenout rozhodně nesmíme ani další trend. Tedy průsvitné materiály, které toho příliš nezakryjí. Bohužel se jedná o jeden z trendů, který se příliš neslučuje s běžným životem. Aneb kam lze vyrazit v transparentní halence či sukni odhalující zcela vše. Určitě se vám ale podaří najít kousky, jež jsou trendy, a přesto vkusné. 

Monochromatické komplety

Nejrůznějších kompletů v podání kalhot či šortek a halenky nebo topu ve stejném tónu jsme si mohli všimnout již v loňském roce. Tentokrát si jich užijeme ještě víc. Monochromatické outfity působí naprosto perfektně a sluší všem ženám.  

Pastelové barvy 

Ačkoliv je barvou roku 2023 odstín Viva Magenta, nosit se mnohem více budou pastelové tóny. Ať už se jedná o baby pink barvu, světle žlutou, bledě modrou nebo zelenkavou, pastely zkrátka budou dominovat letošku víc než cokoliv jiného. 

zdroj : Erikafashion, 1389 Kč

napsala Dana Klementová

 

Zdroj: https://stylecaster.com/fashion-trends-2023/  https://www.fashionmagazin.cz/modni-trendy-2023/ 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz