Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuřecí prsa se dvěma omáčkami. Lahodnou smetanovou a pikantní mangovou

Kuřecí prsa se dvěma omáčkami. Lahodnou smetanovou a pikantní mangovou

7.11.2022 - AndreaP.

Jeden druh masa a dva druhy omáčky, tak by se dal charakterizovat dnešní recept. Díky kuřecímu masu je velmi rychlý, smetanová omáčka pohladí chuťové pohárky a naopak mangové čatní dodá pokrmu nečekaný říz. Kombinace chutí, která vás dostane.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 svazek mrkve
  • sůl
  • pepř
  • 500 g hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla
  • 200 g smetany
  • 1 svazek estragonu
  • 1 zralé mango
  • po 1 červené a zelené chilli papričce

 

Očistíme mrkve, omyjeme je a cca 7 minut vaříme v osolené vodě. Slijeme je a necháme okapat. Hrášek necháme povolit. Omyjeme a osušíme maso.

V pánvi rozpálíme olej a prsíčka na něm po obou stranách opečeme. Osolíme a opepříme je.

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, rychle zamícháme a necháme povařit. Opereme estragon a lístky drobně posekáme. Nasypeme je do bešamelu. Omáčku dochutíme.

Oloupeme mango, rozpůlíme ho a vydlabeme jadérka. Očistíme chilli papričky a nadrobno je nasekáme. Přimícháme je do ovocné kaše.

Maso se zeleninou přelijeme smetanovou omáčkou. Zvlášť podáváme ostré mangové čatní.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz