Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou na podzimní stůl

Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou na podzimní stůl

6.11.2022 - AndreaP.

Těstoviny jsou v dnešní uspěchané době taková ta sázka na jistotu. Jsou oblíbené, dají se připravit na mnoho způsobů a leckdy nám k nim stačí doslova to, co najdeme doma v lednici. Známe je zejména ve spojitosti šunka-špenát-smetana-sýr, kdy tato kombinace je zejména u dětí nejoblíbenější. My je dnes ale zkusíme trošku jinak, spojovacím prvkem bude hříbková omáčka.

(ilustrační fotografie: Pexels)

Potřebujeme:

  • 4 kuřecí prsa
  • 400 g těstovin
  • 3-4 hrsti hříbků
  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 250 ml smetany 33%
  • sójová omáčka
  • worcester
  • sušený česnek
  • tymián
  • sůl
  • pepř

 

Nejprve si v osolené vodě s kapkou oleje uvaříme penne.

Mezitím si kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Potom nudličky vyjmeme z pánve a na výpeku necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Přidáme hříbky, trochu sušeného česneku, tymiánu, sójové omáčky a worcesteru a zalijeme smetanou. Směs podusíme a nakonec do ní vmícháme uvařené zcezené penne a orestované kuřecí maso.

Promícháme a ihned servírujeme.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip