Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna pečená na divoko s houbovou rýži

Kachna pečená na divoko s houbovou rýži

1.11.2022 - AndreaP.

Když se řekne kachna, hned se většině vybaví pečená se zelím a knedlíkem. Jde to ale i jinak. Dnes si ukážeme postup, kdy přílohou bude rýže.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 20 g cibule
  • 20 g petržele
  • 20 g mrkve
  • 20 g celeru
  • 50 g slaniny
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic rajského protlaku
  • 1 lžíce sušených hub dušených na másle
  • 200 g rýže
  • 4 lžíce strouhaného čedaru
  • sůl
  • mletý pepř

 

Kachnu vykucháme, očistíme a omyjeme.

Cibuli, petržel, mrkev, celer a slaninu nakrájíme a dáme osmahnout do rozehřátého oleje. Na tento základ vložíme osolenou a opepřenou kachnu a opečeme dozlatova, zalijeme protlakem, který jsme zředili vodou, a dusíme pod poklicí do měkka.

Sušené houby namočíme do teplé vody, potom je scedíme a na kousku másla krátce podusíme.

Syrovou rýži opražíme v rendlíku na oleji, a když dostane žlutý nádech, přilijeme dostatečné množství horké vody a pomalu dusíme též do měkka. Do hotové rýže přilijeme procezenou šťávu z kachny, vmícháme strouhaný sýr a podušené houby.

Kachnu rozdělíme na porce a podáváme spolu s rýží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz