Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Flambovaný pepřový steak. Královská hostina během chvíle

Flambovaný pepřový steak. Královská hostina během chvíle

28.10.2022 - AndreaP.

Co je základem dobře připraveného steaku? Ano, je to maso. Pokud k jeho přípravě použijete kvalitní maso, je úspěch tohoto pokrmu téměř zaručen. Pepř navíc šťavnatému steaku dodá ten správný říz.

(fotografie: Pixabay)

Na pepřový steak potřebujeme :

  • 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
  • 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 40 g másla,
  • 2 lžíce nasekané cibule
  • 1 sklenka koňaku

 

Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme. Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme.

Jako příloha se hodí hranolky a jakákoliv zelenina, ideálně lehce orestovaná. Na hotový steak můžeme také položit plátek bylinkového másla pro zjemnění chuti.  

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz