Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Netradiční kuřecí nákyp jako rychlá večeře. Spotřebujete staré pečivo a ještě si pochutnáte!

Netradiční kuřecí nákyp jako rychlá večeře. Spotřebujete staré pečivo a ještě si pochutnáte!

14.6.2022 - AndreaP.

Barevný, šťavnatý a velmi jednoduchý, takto lehce by se dal charakterizovat dnešní recept. Kombinace kuřecího masa, pomerančů, rajčat a muškátu zní pro někoho možná podivně, věřte ale, že výsledná chuť je opravdu vynikající. Během chvilky tak připravíte rodině skvělou večeři a pokud máte doma staré pečivo, ještě mu tímto pokrmem dáte druhou šanci. A to se vyplatí!

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 3 tvrdé housky
  • 3 vejce
  • 1/8 l mléka
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce másla
  • 600 g kuřecích prsíček
  • 50 g rozinek
  • 1 pomeranč
  • 3 rajčata
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátu

 

Každou housku rozkrojte na 3 plátky. Vejce, mléko, muškát a špetku soli rozkvedlejte, nalejte na housky, nechte vsáknout.

Oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na proužky. Máslo nechte zezlátnout, kuřecí prsíčka na něm z každé strany 2 minuty opékejte, pak vyjměte. Do výpeku dejte cibuli a za stálého míchání ji rychlte opečte dozlatova.

Cibuli dejte na dno nákypové formy. Kuřecí prsíčka nakrájejte na 2 cm velké kousky a rozložte na cibuli. Přidejte rozinky a pomerančovou šťávu, osolte a opepřete. Povrch nákypu pokryjte plátky housek, tenkými plátky pomeranče a plátky rajčat. Zakrytou formu dejte doprostřed horké trouby (175 stupňů Celsia). Posledních 15 minut pečte nákyp nepřikrytý.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip