Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou. Báječný tip nejen na sváteční stůl

Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou. Báječný tip nejen na sváteční stůl

7.4.2022 - AndreaP.

Správně vypečená žebírka obalená šťavnatým masem jsou zkrátka nadpozemská dobrota. Ideální pokrm nejen k obědu, ale také jako pohoštění pro partu přátel, třeba zrovna o blížících se Velikonocích.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 400 g očištěného vepřového žebírka
  • 20 g oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • pepř
  • sůl

Hořčičná omáčka:

  • 150 g majonézy
  • 40 g hořčice
  • 2 lžíce bílého vína
  • 10 g strouhaného křenu
  • několik kapel worcesterové omáčky
  • špetka soli

 

Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet.

Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi 4,5 minuty z každé strany.

Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny.

Podáváme s vařenými brambory. Omáčku podáváme zvlášť.

Omáčku připravíme tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme víno, worcester a strouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.

(zdroj: redakce)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz