Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Hromadí se vám při pečení cukroví bílky? Připravte si z nich nadýchané sněhové pusinky!

Hromadí se vám při pečení cukroví bílky? Připravte si z nich nadýchané sněhové pusinky!

15.12.2021 - AndreaP.

Dnešním článkem zaměříme naše recepty na cukroví z bílků, protože poté, co už máme jistě v krabicích nějaké ty druhy cukroví napečené, zjišťujeme, že v lednici se nám hromadí nevyužité bílky. Co ale s nimi? Receptů je určitě spoustu, my dnes začneme sněhovými pusinkami. Kdo by je neznal? Děti je milují, neb jsou sladké a krásně se rozplývají na jazyku, my dospělí pak zas můžeme nostalgicky vzpomínat, jak nám toto cukroví pekly naše babičky, a to nejen o vánočních svátcích.  S jistotou se dá říct, že budou tou správnou ozdobou na talíři s vánočním cukrovím.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme

  • bílky
  • krystalový nebo krupicový cukr
  • moučkový cukr

 

a to v poměru :

na jeden bílek počítáme 40 g krystalového cukru a 30 g moučkového cukru


Nejdříve ušleháme tuhý sníh z bílků a krystalového cukru, je opravdu důležité směs řádně vyšlehat. Když je sníh hotový, vařečkou do něj zapravíme prosátý moučkový cukr - sníh musí dělat "špičky".

Naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme pusinky nebo tvary dle libosti.

Troubu zapneme na 50°C a sušíme (relativně dlouho, pusinky se musí dělat velmi pomalu), občas troubu pootevřeme. Hotové pusinky by měly být na povrchu tvrdé a uvnitř trošku měkké.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip