Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Citrónové sněhové pusinky na vánoční stůl. Sladkost i kyselost v jednom kousnutí!

Citrónové sněhové pusinky na vánoční stůl. Sladkost i kyselost v jednom kousnutí!

30.11.2021 - AndreaP.

Na každý tác s vánočním cukrovím zcela jistě patří lahodně křehké sněhové pusinky, které na první pohled symbolizují chomáčky sněhu. V tomto receptu se ale posuneme ještě o kus dále. Čeká nás totiž harmonie chutí, jelikož při jednom kousnutí ucítíte typickou sladkou chuť pusinek, která bude korespondovat s výraznou kyselou svěžestí citrónů. Ideální kombinace!

(fotografie: Pixabay)

Na asi 50 kousků:

  • 2 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička pomerančové šťávy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • kůra nastrouhaná z poloviny citronu a pomeranče
  • 100 g loupaných mletých mandlí
  • 50 g nasekané kandované kůry z citronu
  • 120 g moučkového cukru na ozdobení
  • 2-3 lžíce pomerančové šťávy na ozdobení

 

Z bílků ušleháme sníh. Postupně přidáme moučkový cukr a šťávu. Hmotu šleháme, až se matně leskne.

Do hmoty přimícháme pomerančovou a citronovou kůru, mandle a kandovanou kůru.

Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a plech vyložíme pečícím papírem a nebo jej vymastíme.

Z těsta odebíráme dvěma lžičkami malé hromádky a pokládáme je na plech. Zasuneme do trouby a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Moučkový cukr smícháme s takovým množstvím pomerančové šťávy, až vznikne hustá poleva. Tu naplníme do stříkacího sáčku s nejjemnějším otvorem. Pusinky postříkáme jemnými linkami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip