Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

14.10.2021 - redakce Babinet.cz

Podzimní a zimní měsíce jsou časem lovů a honů. Právě nyní máte nejlepší možnost pochutnat si na zvěřině. Vyzkoušejte tedy recept na kančí kýtu s brusinkovou omáčkou.

  • 1 kg kančí kýty
  • 150 g tuku
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 100 g cibule
  • 150 g rybízového džemu
  • 150 g brusinkového kompotu
  • 100 g pomeranče
  • 50 g křenu
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g hořčice
  • 10 g muškátového oříšku
  • 2 dl červeného vína
  • 1 citron
  • divoké koření
  • sůl

Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V polovině tuku dorůžova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu, zalijeme vlažnou vodou, přidáme na kolečka krájený citron, vložíme připravenou kýtu a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení kýtu občas přeléváme vlastní š?ávou. Dušenou kýtu vyjmeme, š?ávu zahustíme světlou jíškou, přidáme brusinky, rybízový džem, na plátky nakrájený pomeranč, strouhaný křen, hořčici, muškátový oříšek, dobře rozmícháme, rozředíme horkou vodou nebo vývarem a osolíme. Omáčku ještě zvolna povaříme. Do hotové přecezené omáčky přidáme červené víno a necháme ještě přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Redakce Babinet

Zdroj foto: Pixabay



Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip