Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Holandský řízek krok za krokem. Šťavnatá klasika, kterou si zamilujete!

Holandský řízek krok za krokem. Šťavnatá klasika, kterou si zamilujete!

5.10.2021 - AndreaP.

Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu eidamu.

(fotografie: akademie kvality)

Potřebujeme:

  • 500 g mletého masa (ideálně 50 % vepřového a 50 % hovězího)
  • 120 g eidamu vcelku
  • sůl
  • pepř
  • hrst hladkolisté petržele
  • 3 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

 

Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vmíchejte ho do masa.

Přidejte jedno vejce a nahrubo nasekanou petržel.

Ochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.

Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte z nich řízky tlusté asi 1 cm.

V hlubokém talíři rozšlehejte zbylá vejce, do druhého nasypte mouku a do třetího strouhanku.

Řízky postupně obalujte v hladké mouce, vejci a strouhance.

Pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip