Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Naložené vepřové kotlety s hruškou, která dodá ten správný chuťový šmrnc!

Naložené vepřové kotlety s hruškou, která dodá ten správný chuťový šmrnc!

22.9.2021 - AndreaP.

Nakrájet maso na plátky, zamíchat suroviny na marinádu, naložit a ugrilovat - postup, který je natolik snadný, že ho zvládne i úplný amatér v kuchyni. Jednoduchý recept vás o tom jistě přesvědčí.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 750 g vepřových kotlet
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Marináda:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžíce tlučených hořčičných semínek
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 cibule
  • 1 velká loupaná hruška

 

Nejdříve připravíme kotlety: nasekáme je na porce, lehce naklepeme a osolíme.

Marinádu připravíme smícháním všech surovin v hluboké misce.

Hrušku nakrájíme na kostky a přidáme nakonec.

Připravené kotlety vložíme do marinády a necháme odležet při pokojové teplotě asi 6 hodin. Před přípravou pokrmu předehřejeme gril nebo troubu.

Kotlety vyjmeme z marinády, osušíme je a potřeme olejem. Grilujeme nebo pečeme v troubě po obou stranách do zlatohněda.

Zbylou marinádu prohřejeme a podáváme zvlášť v misce.

Vhodná příloha - brambory, rýže, hranolky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip