Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Blesková jablečná roláda, která provoní byt

Blesková jablečná roláda, která provoní byt

20.9.2021 - AndreaP.

Máme tady podzim a mezi podzimní ovoce se zcela jistě řadí také jablka, která jsou lehce dostupná. A proto receptů, kde jsou jednou ze surovin jablka, není nikdy dost. Sama jablka používám velice často, máme je rádi, a když jsem jednou narazila na recept na jablkovou roládu, tento jsem si opsala na papír a řekla jsem si, že to jednou zkusím. Po čase jsem papír našla (možná to taky znáte, něco vás zaujme, opíšete si to, založíte...v lepším případě poté najdete, v horším zapomenete), no roládu jsem zkusila .... a věřte, stálo to za to. Je opravdu vláčná a na přípravu velmi jednoduchá. Je to jeden z dalších receptů typu "na poslední chvíli", protože příprava je opravdu rychlá a už po pár minutách máte doslova provoněn byt.

(fotografie: redakce)

Potřebujeme

  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 4 vejce

 

  • 5-6 středně velkých jablek
  • skořice
  • cukr dle chuti
  • možno přidat hrozinky, oříšky a podobně

 

Plech vyložíme pečícím papírem. Jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Rozprostřeme na pečící papír, jemně pocukrujeme, posypeme skořicí, případně přidáme, co máme rádi (hrozinky, oříšky, kokos a podobně).

V míse si připravíme piškotové těsto a to tak, že řádně vyšleháme cukr, vejce a mouku. Tímto těstem poté rovnoměrně zalijeme připravený jablečný základ a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené vytáhneme a překlopíme na připravenou utěrku, stáhneme pečící papír a ještě teplé srolujeme do rolády. Necháme vychladnout. Nakonec jemně pocukrujeme. Můžeme ale rovněž dozdobit šlehačkou.

Malá obměna je, že roládu před stočením potřeme marmeládou.

Na závěr, pokud také máte rádi jablkové moučníky, tak určitě doporučuji vyzkoušet barevné jablečné řezy či Tyrolský jablečný koláč. A jaké jsou vaše oblíbené moučníky z jablek?

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip