Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Podzimní klasika v podobě lehké večeře? Pečená dýně

Podzimní klasika v podobě lehké večeře? Pečená dýně

19.9.2021 - AndreaP.

Když se řekne dýně, tak jako první se nám v tomto nastávajícím podzimním čase vybaví Halloween a s ním spojená klasika v podobě vydlabaných strašidel právě ze zmíněných dýní. My ale zůstaneme v oblasti kuchyně, v té nás naopak jako první varianta napadne  polévka. Způsobů, jak ale dýni upravit, je mnohem více. My dnes vybíráme jeden z nejjednodušších receptů vůbec, a tím je pečená dýně. Recept zvládne úplně každý, příprava nám nezabere téměř žádný čas a ještě si pochutnáme. Poslouží nám totiž skvěle nejen jako příloha k masu, ale samostatně také jako lehká podzimní večeře. Dodělat si pak můžeme lehký dip, ideálně z bylinek, a podzim v celé jeho kráse takto může začít.

(fotografie: Pinterest)

Potřebujeme:

  • 1 menší dýně
  • olivový olej
  • snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • dle chuti stroužky česneku

 

Nejprve si troubu předehřejeme na 220 °C a připravíme si pekáč, který vyložíme pečicím papírem.

Dýni rozpůlíme, vyjmeme veškerá semena a vlákna. Poté jí nakrájíme na stejně velké měsíčky (zhruba 2-3 cm), oloupeme (dýni Hokaido nemusíme), vložíme do pekáče, rovnoměrně pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme natrhaný rozmarýn. Kdo má rád, může přidat i stroužky česneku.

Vložíme do vyhřáté trouby, kde nejprve pečeme zhruba 20 minut, poté kousky dýně otočíme a dopečeme ještě cca 15 minut.

Další dýňové tipy:

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz