Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Barvy podzimu také v kuchyni! Tradiční dýňová polévka tentokrát netradičně i s masem

Barvy podzimu také v kuchyni! Tradiční dýňová polévka tentokrát netradičně i s masem

14.9.2021 - AndreaP.

Výše venkovních teplot poslední dny sice stále leckde atakují hodnoty tropického léta, nicméně kalendář neošálíme a všichni víme, že podzim je už doslova za rohem. A k podzimu patří oblíbené, krásně barevné (stejně jako podzim) dýně. A jakým dýňovým receptem letos začneme sezónu? Klasickou polévkou, ale netradičně. Její součástí totiž tentokrát bude i maso.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 1 kg hovězích kostí
  • voda
  • 2 větvičky celerové natě
  • petrželka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g hovězího masa
  • 1 kg dýně nakrájené na kousíčky
  • 50 g másla
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • petržel

 

Kosti, maso, nakrájenou zeleninu a česnek dáme vařit a posléze přecedíme. Kosti i použitou zeleninu vyhodíme, maso nakrájíme na menší kousky (použijeme poté do polévky).

Dýni uvaříme v trošce vody cca deset minut. K dýni přidáme dva hrnky vývaru z kostí, přikryjeme pokličkou a vaříme do doby než se dýně uvaří.

V této chvíli máme na výběr, buď necháme dýňový základ v nezměněném stavu a nebo zvolíme variantu, že dýni s vývarem rozmixujeme.

Poté přidáme nakrájené maso, dolijeme zbytek vývaru, opepříme, osolíme, přisypeme čerstvou petrželku a ještě chvilku společně povaříme.

Před podáváním můžeme dozdobit na talíři ještě plátkem osmažené slaniny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip