Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pečená makrela na kari. Chuť, kterou překvapíte!

Pečená makrela na kari. Chuť, kterou překvapíte!

9.8.2021 - AndreaP.

Jen málokdy se shodnou různí výživoví specialisté a lékaři tak, jako v případě toho, že do jídelníčku je třeba zařazovat ryby, a to ideálně každý týden. Jejich benefit pro zdraví je totiž nesporný. A jelikož máme léto, tak je makrela ideální volba. Dnes si jí společně upečeme na kari.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 4 makrely
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného uzeného sýra
  • 4 lžíce kari

 

Makrely zbavíme kůže (nařízneme na hřbetu a opatrně stáhneme). Každou rozdělíme podél páteře na dvě poloviny.

Porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut.

Krátce před dopečením posypeme sýrem a zapečeme, aby se sýr roztavil.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip