Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Porce ryby na váš stůl! Pečený kapr s kořenovou zeleninou

Porce ryby na váš stůl! Pečený kapr s kořenovou zeleninou

25.7.2021 - AndreaP.

Letní sezóna je ideálním obdobím také pro rybolov. Od brzkých ranních hodin tak můžeme sledovat při toulkách přírodou sedící rybáře, jak čekají na svůj úlovek. Co ale udělat v situaci, kdy se podaří kapříků do sítě vylovit více? Nastává čas na přípravu tohoto receptu!

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 2 kg očištěného a nesloupaného kapra
  • 1/2 kg celeru
  • 1/2 kg petržele
  • 1/2 kg mrkve
  • 4 střední cibule
  • 20 dkg slaniny
  • 20 dkg  měkkého salámu
  • 4 rajčata
  • 4 zelené papriky
  • polohrubá mouka na obalení
  • sladká paprika
  • olej
  • asi 50 g másla
  • sůl

 

Opranou a očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou.

Směs vložíme na dno pekáče a zalijeme olejem.

Porce kapra nasolíme, obalíme v mouce smíchané s paprikou a poklademe kůží navrch na zeleninu. Na každou porci položíme kolečko salámu, plátek slaniny, plátek rajčete a plátek papriky. Proložíme několika kousky nerozpuštěného másla.

Nepřikryté vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 1 hodinu a čas od času podléváme vypečenou šťávou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip