Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Whisky promění kuře v nevšední zážitek. Chutnat bude nejen tatínkům!

Whisky promění kuře v nevšední zážitek. Chutnat bude nejen tatínkům!

17.6.2021 - AndreaP.

Stačí nepatrné množství whisky, a chuťově obyčejné kuřecí maso rázem získá úplně jiný rozměr. Tento recept vás o tom přesvědčí! A vyzkoušet si ho můžete třeba ihned o víkendu v neděli, kdy všichni tátové a dědové slaví svůj svátek. Takový pokrm jim bude zcela jistě vítanou odměnou.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 6 kuřecích prsíček
  • 60 g pokrájeného pórku
  • 60 g mrkve na kostičky pokrájené
  • 60 g celeru na kostičky pokrájeného
  • 2 lžíce másla
  • 4 pokrájené šalotky
  • 6 dl kuřecího vývaru
  • 0,5 dl whisky
  • 2 dl nízkotučného žervé
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 lžička ohřátého medu
  • 1 lžička nesekané petrželky
  • sůl
  • pepř

 

Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte pórek, mrkev, celer a šalotku. Smažte 3 minuty, přidejte polovinu kuřecího vývaru a duste asi 8 minut. Přidejte zbývající vývar a přiveďte k varu.

Přidejte kuřecí prsíčka a povařte 10 minut.

Vyjměte kuře a pokrájejte je na tenké plátky. Dejte na velkou horkou servírovací mísu a udržujte teplé.

V jiné pánvi povařte whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Jemným sítem do ní přeceďte kuřecí vývar a povařte, tak aby se z poloviny vypařil. Přidejte žervé, křen a med. Jemně prohřejte a přidejte petrželku a dle chuti sůl a pepř. Trochu omáčky s whisky polijte kuře a zbytek dejte do omáčníku.

Servírujte ke kuřeti, příloha: bramborová kaše.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip