Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Tip na nenáročný oběd či večeři, vyzkoušejte janovské rizoto

Tip na nenáročný oběd či večeři, vyzkoušejte janovské rizoto

25.5.2021 - AndreaP.

Není rizoto jako rizoto. Mnozí si ho dělají po svém, nedbajíc tradice, jak má správné rizoto vypadat, doslova takříkajíc dle své chuti a pokaždé i trošku jinak. Jsou lidé, co mají rádi rizoto krémové a pak jsou ti, kteří mají rádi naopak sypké, téměř suché. A pro každého je to jeho to nej. I my si dnes jedno společně vyzkoušíme, a sice Janovské rizoto z hovězího masa. Třeba právě tento recept zařadíte mezi ty své oblíbené!

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 100 g másla
  • 20 g cibule
  • 30 g mrkve
  • 250 g libového hovězího masa
  • 0,1 l bílého vína
  • stonek celeru
  • oregano
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 3/4 l masového vývaru
  • 300 g předvařené rýže
  • 100 g strouhaného čedaru

 

Na rendlíku zahřejeme polovinu másla, vložíme do něj nakrájenou zeleninu a krátce opečeme, přidáme na malé kousky nakrájené maso a ještě chvilku opečeme. Potom vše zalijeme bílým vínem, přidáme oregano, sekanou petrželku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut.

Následně přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme do měkka, asi 10 minut.

Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip