Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jemný perník na plech, který budete chtít péct už pořád

Jemný perník na plech, který budete chtít péct už pořád

14.5.2021 - AndreaP.

Perník je velmi jednoduchý moučník, který je především rychlý na přípravu. Pokud si dáte ještě trošku více práce a po upečení potřete vrstvou marmelády a přelijete čokoládovou polevu (podotýkáme ale, že nemusí být, jen tím jeho chuť ještě více pozvednete), je úspěch zaručen.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 0,5 l teplého mléka
  • 250 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 prášek do perníku (20g)
  • sekané ořechy

 

V 0,5 l mléka rozpusťte 250 g másla a 2 lžíce medu. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmíchejte v mléce ještě 1 vejce a sekané ořechy.

Odděleně smíchejte 0,5 kg polohrubé mouky, 250 g cukru, 1 vanilinový cukr a 1 prášek do perníku a připravené mléko s přísadami.

V tukem vymazaném a vysypaném plechu pečte v předehřáté troubě (150-160 stupňů Celsia) 40-50 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip