Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Málo tuku a mnoho bílkovin. Slané krekry ze strouhaného tvarohu

Málo tuku a mnoho bílkovin. Slané krekry ze strouhaného tvarohu

12.5.2021 - AndreaP.

Tvrdý tvaroh  je velmi vhodný ke strouhání, jeho výhodou je, že  obsahuje velmi malé množství tuku a naopak má velmi vysoký obsah bílkovin. My si z něj dnes uděláme skvělé krekry, neboli zobání třeba k večerní televizi.

(ilustrační foto: Freepik)

Potřebujeme:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 200 g tvrdého tvarohu
  • sůl
  • 100 g másla
  • žloutek
  • hladká mouka na rozvalování těsta
  • vejce na potření
  • mletá paprika a kmín na posypání

 

Na vále rychle zpracujeme všechny suroviny se žloutkem ve vláčné těsto, přeložíme je a necháme v chladnu ztuhnout.

Pak rozválíme na plát asi 3 mm silný, na válečku přeneseme na plech a teprve potom krájíme omoučeným kolečkem čtverečky či obdélníčky. Lehce je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořením.

Upečeme v předem vyhřáté troubě a pak je rozlámeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip