Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Netradiční úprava pečené kachny potěší nejen maminky! Připravte si jí na boloňský způsob

Netradiční úprava pečené kachny potěší nejen maminky! Připravte si jí na boloňský způsob

6.5.2021 - AndreaP.

Pečená kachna se na našich stolech objevuje vzácněji, a to spíše ve sváteční dny. S ohledem na blížící se den maminek je ale právě tato neděle ideální čas k tomu si takový pokrm doma připravit. Dnes netradičně, a sice na boloňský způsob.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 1 kachní játra
  • 20 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • špetka tymiánu a rozmarýnu
  • 2 lžíce koňaku
  • 300 g rajčat
  • střídka žemle
  • sůl
  • mletý pepř



Vykuchanou, očištěnou a omytou kachnu necháme okapat a mezitím si připravíme nádivku.

Utřeme kachní játka, přidáme rozsekanou cibuli, utřený česnek, špetku tymiánu, rozmarýnu a střídku žemle pokropenou koňakem, vše osolíme a dobře promícháme.

Kachnu naplníme nádivkou, necháme asi 30 minut v chladnu, pak ji vložíme na pekáč, podlijeme vodou, posolíme, popepříme, přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata a pečeme za občasného polévání doměkka.

Podáváme s bramborem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip