Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Minutka na talíři: Hovězí steak na pepři

Minutka na talíři: Hovězí steak na pepři

12.2.2021 - AndreaP.

Pořádný kus šťavnatého masa, které je rychle a zprudka opečené na pánvi, zcela jistě potěší téměř každého. A proto si dnes připravíme společně steak. Steak se krájí přes vlákna  z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného.

(fotografie: Pixabay)

Na pepřový steak potřebujeme :

  • 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
  • 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 40 g másla,
  • 2 lžíce nasekané cibule
  • 1 sklenka koňaku

 

Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme. Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme. Jako příloha se hodí hranolky a zeleninový salát.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip